Ik wil zelfstandige worden | Zenito

Ik wil zelfstandige worden

Ik wil zelfstandige worden
Ik wil zelfstandige worden
Ik wil zelfstandige worden

Je denkt erover om als zelfstandige aan de slag te gaan? Je hebt een briljant idee maar weet niet goed welke stappen je moet ondernemen om het concreet uit te werken? Je hebt vragen over je sociale zekerheid, boekhouding, belastingen, etc.? Je twijfelt tussen een zelfstandigenactiviteit in hoofd- of bijberoep?

Zenito adviseert je over de basisvoorwaarden en opstartverplichtingen van zelfstandigen en beantwoordt al je verdere vragen. Met de StartersGPS van Zenito maak je alvast een op maat gesneden stappenplan voor een zorgeloze start.

 • Wat is een zelfstandige activiteit?

  Voor dat je begint je eigen zaak op te richten, moet je natuurlijk eerst weten wat een zelfstandige activiteit precies is.
  Lees verder
 • Hoofd- of bijberoep?

  Afhankelijk van je beroepssituatie en sociaal statuut ga je aan de slag als zelfstandige in hoofd- of bijberoep.
  Lees verder
 • Basisvoorwaarden

  Ben je Belg, minstens 18 jaar en beschik je over een beroepskaart en de juiste diploma’s? Dan voldoe je aan de basisvoorwaarden om als zelfstandige aan de slag te gaan!
  Lees verder
 • Opstartverplichtingen

  Heb je een ondernemingsnummer aangevraagd, een professionele bankrekening geopend en ben je aangesloten bij het Sociaal Verzekeringsfonds? Dan voldoe je aan de basis opstartverplichtingen. Voor bepaalde beroepen worden bijkomende zaken opgevraagd.
  Lees verder
 • Kies je ondernemingsvorm

  Wordt je onderneming een eenmanszaak of vennootschap? De keuze van een rechtsvorm hangt af van de situatie van je onderneming.
  Lees verder
 • Personeel

  Wil je personeel aanwerven? Of het nu met eeninterim-contract, voltijds,deeltijds of met een ander contract is,laat je steedsbijstaan door een partner met kennis van zaken.
  Lees verder
 • Laat je adviseren

  Laat je bijkomend adviseren door een boekhouder of Unizo, de Unie voor Zelfstandige Ondernemers.
  Lees verder