Verplichte registratie van syndicus in de KBO vanaf 1 april 2017
Nog geen eigen e-dossier bij Zenito? Registreer je online.
Sluiten

Jouw KBO-registratie als syndicus vlot geregeld

Ben jij syndicus van een vereniging van mede-eigenaars (VME) of van meerdere VME’s? Per 1 april 2017 ben je wettelijk verplicht om je mandaat als syndicus te registreren in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Op deze pagina kun je dat nu alvast gemakkelijk regelen. Vul het inschrijvingsformulier in en wij maken jouw registratie verder in orde!

https://www.zenito.be/sites/default/files/styles/paragraphs_background/public/paragraphs/hernan-lucio-53800_2.jpg?itok=7zVXAPzq

Maak het je gemakkelijk, registreer je via Zenito in de KBO

Inschrijving verplicht

Iedere syndicus moet sinds april 2017 zijn mandaat in de VME laten opnemen in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). Wij willen natuurlijk dat jij wettelijk in orde bent en verzorgen dit graag voor je. Schrijf je in via het inschrijvingsformulier, dan maken wij jouw registratie compleet.

Meer info over de registratie kan je hier terugvinden.

Wettelijk tarief

Je registratie in de KBO kost € 87 per VME. Dit is een wettelijk vastgelegd standaardbedrag. Nadat je het inschrijvingsformulier hebt ingevuld, vervolledigen wij je inschrijving. Er zijn verder geen bijkomende kosten.

Gemakkelijk

Inschrijven via Zenito is de gemakkelijkste manier om de registratie van je mandaat als syndicus te regelen. Je hoeft enkel het inschrijvingsformulier hieronder in te vullen. Daarna maken wij je registratie verder in orde. Vul dus snel het formulier in, dan ben je zeker dat je aan de wettelijke verplichting voldoet.

Bekijk het filmpje voor een korte uitleg. Meer informatie vind je ook bij de veelgestelde vragen.

Registreer je vandaag nog als syndicus

Vul het inschrijvingsformulier in en wij verzorgen jouw inschrijving voor het wettelijk vastgelegde bedrag van € 87 per VME.

Voeg de meest recente akte van (her)benoeming toe
Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
Toegestane bestandstypen: pdf doc docx odt xls xlsx ods.
Bestanden moeten kleiner zijn dan 5 MB.
Toegestane bestandstypen: jpg jpeg pdf doc docx odt xls xlsx ods.

Veelgestelde vragen

Ik ben syndicus. Ben ik verplicht om mij te registreren in de KBO?

Ja, dit is vanaf 1 april 2017 wettelijk verplicht bij Koninklijk Besluit. Voortaan moet elke Vereniging van Mede-eigenaars (VME) in de KBO opnemen wie haar syndicus is. Op deze manier weten buitenstaanders wie officieel optreedt namens de VME.

Hoe moet ik mij als syndicus inschrijven in de KBO?

We maken het je heel gemakkelijk. Je hoeft enkel het inschrijvingsformulier hierboven in te vullen. Wij nemen dan contact met je op en brengen je inschrijving verder in orde.

Hoeveel kost mijn registratie in de KBO?

In overeenstemming met de wetgeving die van kracht is met betrekking tot de inschrijving van uw mandaat als syndicus in de Kruispuntbank voor ondernemingen, bepaalt deze een standaardbedrag voor de inschrijving van elke VME. Dit bedrag wordt elk jaar geïndexeerd, vanaf 1 januari 2018 is dit € 87 per VME.

Ik weet niet of mijn VME al gekend is in de KBO, wat nu?

Schrijf je toch in via bovenstaand formulier. Vink op het formulier aan: ‘Ik weet niet of mijn VME al een ondernemersnummer heeft’. Wij controleren dan of jouw Vereniging van Mede-eigenaars al gekend is in de KBO. Is dit nog niet het geval, dan zorgen wij ervoor dat jouw VME een ondernemingsnummer in de KBO wordt toegekend. We maken ook meteen jouw registratie als syndicus in orde.

Hoelang heb ik nog de tijd om me te registreren?

Je hebt vanaf 1 april 2017 één jaar de tijd om je als syndicus te registreren voor alle bestaande gebouwen. Nieuwe VME’s moeten dit uiterlijk doen op de laatste dag vóór het effectieve mandaat als syndicus opgenomen wordt.

Ik ben syndicus van meerdere VME’s, hoe kan ik mij snel en efficiënt inschrijven?

Wij nemen je alle zorg en werk uit handen. Vul het inschrijvingsformulier hierboven in en vink hierop aan: ‘Ik ben syndicus van meerdere VME’s. We nemen dan contact met je op en zorgen dat de administratie voor jou tot een minimum wordt beperkt.