Ondernemerschap, innovatie en samenwerking staan centraal op 9e Dag van het Vrije Beroep | Zenito

Ondernemerschap, innovatie en samenwerking staan centraal op 9e Dag van het Vrije Beroep

Nog geen eigen e-dossier bij Zenito? Registreer je online.
Sluiten
9 mei 2018
Geschreven door Federatie Vrije Beroepen

Dinsdagavond 8 mei 2018 vond de 9e editie van de Dag van het Vrije Beroep plaats in Gent. De Dag van het Vrije Beroep is ondertussen een jaarlijkse traditie waar vrije beroepers, organisaties uit het vrije beroep, beleidsmakers en diverse stakeholders samenkomen. Ondernemerschap, innovatie en samenwerking staan centraal op deze 9e Dag van het Vrije Beroep. 

Vicepremier Alexander De Croo, Lieven Maesschalck, Jo Caudron en Marieke Wyckaert gaan over deze thema's in debat. "Samenwerken is één van de belangrijkste motoren van innovatie. En innovatie is inherent aan iedere vorm van ondernemerschap. Het zijn thema’s die de toekomst zullen uitmaken van het vrije beroep," zegt Jan Sap, secretaris-generaal van de Federatie Vrije Beroepen. 

Vrije beroepen zijn al jaren de sterkst groeiende groep van alle zelfstandigen. België telde vorig jaar maar liefst 314.374 zelfstandige vrije beroepers. Op een totaal van 1.058.522 zelfstandige ondernemers in België is 29,70% actief in de sector van de vrije beroepen. "Maar ook de inhoud van de vrije beroepen is in beweging. Vroeger was vrije beroepers als ondernemers bestempelen not done, nu is dit wettelijk verankerd, weliswaar met specifieke accenten voor het vrij beroep," aldus nog Jan Sap.

Share