Zenito Ondernemingsloket - Alles om je eigen zaak te starten

Ondernemingsloket

Nog geen eigen e-dossier bij Zenito? Registreer je online.
Sluiten
Ondernemingsloket
Ondernemingsloket
Ondernemingsloket

Welkom bij Zenito erkend ondernemingsloket, met meer dan 30 kantoren het grootste ondernemingsloket van België en jouw aanspreekpunt als (startende) zelfstandige.

Wat kan Zenito Ondernemingsloket voor jou doen? 

Heel veel! Een eigen zaak starten brengt heel wat administratieve rompslomp met zich mee. Het ondernemingsloket ondersteunt je bij het vervullen van alle formaliteiten en geeft je graag advies.

Zenito Ondernemingsloket regelt je inschrijving bij de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO). We controleren of alle toegangsvoorwaarden tot de zelfstandige activiteit zijn vervuld. Dat gaat van basiskennis bedrijfsbeheer tot beroepsbekwaamheid, vergunningen en andere noodzakelijke diploma's.

We brengen je (verplichte) aansluiting bij het Sociaal Verzekeringsfonds in orde en zorgen voor je BTW-nummer.

Opstartformaliteiten 

Je Zenito Ondernemingsloket is hét aanspreekpunt voor alle formaliteiten die nodig zijn om je zelfstandige activiteit te starten. Voor vragen omtrent je diploma of over de activiteiten die je wenst uit te oefenen, kan je ook bij ons terecht.  Ook een wijziging of stopzetting van een activiteit kan je bij ons regelen.

Om je onderneming op te starten kan je volgende formaliteiten bij ons regelen :

Kosten ondernemingsloket 

Zenito Ondernemingsloket informeert je over alle vereiste formaliteiten en adviseert je bij het in orde brengen daarvan.

Prijzen en tarieven Zenito Ondernemingsloket.

Nog vragen 

Aarzel niet om onmiddellijk contact op te nemen met het ondernemingsloket of een bezoek te brengen aan het ondernemingsloket in je buurt.

 • Eenmanszaak of vennootschap?

  Starten met je eigen zaak vergt planning en inzicht. Vaak moet je ook de keuze maken tussen een eenmanszaak of vennootschap. Beide formules hebben voor – en nadelen. Je vindt hier alvast meer informatie over wat een eenmanszaak en wat een vennootschap is.
  Lees verder
 • Wijzigen van je inschrijving

  Handels- en ambachtsondernemingen moeten binnen de maand de wijziging van hun inschrijving in de KBO laten registreren, via een erkend ondernemingsloket. Zenito Ondernemingsloket zorgt voor de correcte registratie van alle noodzakelijke wijzigingen (zoals de adreswijziging van je vestigingseenheid, de wijziging van je activiteiten...) en geeft advies en begeleiding over de mogelijke andere gevolgen van de wijziging (op vlak van vergunningen, sociaal statuut, BTW, ...).
  Lees verder
 • Stopzetting zelfstandige activiteit

  Zenito Ondernemingsloket helpt je om je zaak stop te zetten, het soort administratie waar je je liever niet zelf mee bezighoudt en liefst zo snel mogelijk wil afhandelen.
  Lees verder
 • Check van je onderneming

  Je wil toch dat alles vlotjes loopt? Dan zijn juiste bedrijfsgegevens essentieel. Ben je niet zeker of je gegevens correct in de KBO staan? Check bij ons je ondernemingsgegevens en pas meteen aan waar nodig.
  Vergunningen
 • Bedrijfsbeheer en beroepsbekwaamheid

  Als zelfstandige handelaar of ambachtsman (zowel eenmanszaak als vennootschap) moet je formeel bewijzen dat je basiskennis hebt van bedrijfsbeheer en beroepsbekwaamheid. Hiervoor moet je langsgaan bij het Zenito ondernemingsloket. In sommige beroepen ligt de lat nog hoger, en moet je ook beroepsbekwaamheid kunnen aantonen.
  Lees verder
 • Alle mogelijke vergunningen

  Als ondernemer moet je soms over een leurkaart, beroepskaart of andere bijkomende vergunningen of erkenningen beschikken, afhankelijk van je activiteit, je nationaliteit, je vestigingsplaats, noem maar op. Er bestaat heel wat wetgeving op dit vlak, dus logisch dat je het zelf niet allemaal weet. Geen nood, wij zoeken het voor je uit.
  Lees verder
 • Formaliteiten voor vennootschappen

  Zenito Ondernemingsloket is specialist in de redactie en publicatie van allerlei officiële documenten van vennootschappen en vzw's. Of het gaat om een onderhandse oprichting, een wijziging van zaakvoerder, een doelsuitbreiding, een vereffening, ... : wij pakken dit complexe werk graag van je over.
  Lees verder