Zenito Ondernemingsloket - Alles om je eigen zaak te starten

Ondernemingsloket

Nog geen eigen e-dossier bij Zenito? Registreer je online.
Sluiten
Ondernemingsloket
Ondernemingsloket
Ondernemingsloket

WAT IS EEN ONDERNEMINGSLOKET?

Het Ondernemingsloket is één enkel aanspreekpunt voor ondernemingen waar je je als zelfstandige kan wenden voor alle formaliteiten die nodig zijn om je zaak te starten. Je kan er later ook terecht voor een wijziging of stopzetting van een activiteit.

Bij het starten van een zelfstandige activiteit regelt Zenito Ondernemingsloket de inschrijving bij de KBO, controleert of de toegangsvoorwaarden tot het beroep zijn vervuld (controle van de basiskennis bedrijfsbeheer, beroepskwalificaties, leeftijd, nationaliteit,...), brengt je aansluiting bij Zenito Sociaal Verzekeringsfonds in orde en kan je je btw nummer aanvragen. Ook kan je diverse vergunningen aanvragen wanneer je die vergunningen nodig hebt.

Zenito geeft je hierover graag advies en regelt daarna vlekkeloos al je administratieve formaliteiten.  Je kan ons reeds je vragen stellen via dit formulier.

WAT IS DE KBO?

In het kader van de administratieve vereenvoudiging werd op 1 juli 2003 de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) in het leven geroepen. De KBO is een register dat alle basisgegevens van ondernemingen en hun vestigingseenheden opslaat.

Ze wordt up-to-date gehouden door de bevoegde organisaties die er de gegevens invoeren.

 • Alle opstartformaliteiten

  Wil je als vrij beroeper een eigen praktijk of zaak opstarten? Dan heeft Zenito Ondernemingsloket alle diensten in huis die je nodig hebt. Wij regelen ook meteen je verplichte aansluiting bij een Sociaal Verzekeringsfonds. Want zo vang je allerlei sociale risico's op : van terugbetaling van dokterskosten tot opbouw van pensioenrechten, en zoveel meer.
  Lees verder
 • Bedrijfsbeheer en Beroepsbekwaamheid

  Als zelfstandige handelaar of ambachtsman (zowel eenmanszaak als vennootschap) moet je formeel bewijzen dat je basiskennis hebt van bedrijfsbeheer. Hiervoor moet je via een ondernemingsloket passeren. In sommige beroepen ligt de lat nog hoger, en moet je ook beroepsbekwaamheid kunnen aantonen.
  Lees verder
 • Wijzigingen

  Als onderneming moet je binnen de maand elke wijziging aan je inschrijving in de KBO melden bij een ondernemingsloket: activiteiten, adressen, zaakvoerders, ... Zenito Ondernemingsloket zorgt dan voor de correcte registratie van alle deze wijzigingen, en helpt je om alle administratieve gevolgen te overzien.
  Lees verder
 • Alle mogelijke vergunningen

  Als ondernemer moet je soms over een leurkaart, beroepskaart of andere bijkomende vergunningen of erkenningen beschikken, afhankelijk van je activiteit, je nationaliteit, je vestigingsplaats, noem maar op. Er bestaat heel wat wetgeving op dit vlak, dus logisch dat je het zelf niet allemaal weet. Geen nood, wij zoeken het voor je uit.
  Vergunningen
 • Check van je onderneming

  Je wil toch dat alles vlotjes loopt? Dan zijn juiste bedrijfsgegevens essentieel. Ben je niet zeker of je gegevens correct in de KBO staan? Check bij ons je ondernemingsgegevens en pas meteen aan waar nodig.
  Lees verder
 • Formaliteiten voor vennootschappen

  Zenito Ondernemingsloket is specialist in de redactie en publicatie van allerlei officiële documenten van vennootschappen en vzw's. Of het gaat om een onderhandse oprichting, een wijziging van zaakvoerder, een doelsuitbreiding, een vereffening, ... : wij pakken dit complexe werk graag van je over.
  Lees verder
 • Stopzetten

  Zenito Ondernemingsloket helpt je om je zaak stop te zetten, het soort administratie waar je je liever niet zelf mee bezighoudt en liefst zo snel mogelijk wil afhandelen.
  Lees verder
 • Over Zenito Ondernemingsloket

  Zenito Ondernemingsloket is het grootste ondernemingsloket in België.
  Lees verder
 • Nog vragen ?

  Aarzel dan niet om onmiddellijk met ons via deze weg contact op te nemen.
  Contact